What People? Du! Jag! Vi!

2021-03-10

Skriv ett inlägg i vår karta. Eller läs vad andra skriver.

Här på whatpeople.org kan du placera ett inlägg och berätta vad som händer hos dig. Vi lanserar den här Googlekartan för dig som är drabbad och som vill berätta om naturen där du bor. I kartan kan man zooma in och ut mellan olika länder och orter. Inläggen sitter fast i en nål och är kopplade till en position, en geografisk plats på kartan.

Lyssna på lokalbefolkningen!

Vi vill uppmärksamma människor som försöker skydda naturen, ofta med ideella krafter. Det finns tyvärr exempel när lokalbefolkning blir överkörda av organisationer med betydligt större resurser. Beslut som riskerar att göra ingrepp i naturen och förstöra för flera generationer framåt, förankras inte lokalt. Människor känner sig osynliggjorda. Vi hoppas bidra till det motsatta, att lokalbefolkningen finns och syns på kartan.

Vi vill ha ett hållbart samhälle där alla har förutsättningar att må bra. Vi önskar att det ska finnas värdefull natur kvar att uppleva för kommande generationer. En väg framåt är att lyssna och ta till vara lokal kunskap.

Det är gratis att använda kartan. Om du vill stötta våra drift och utvecklingskostnader, kan du donera ett frivilligt bidrag. Swish 1231913219 eller Bankgiro 245-3678 (skriv WP eller WhatPeople.)