Om oss

Vi har skapat www.whatpeople.org för att synliggöra lokalbefolkning som drabbats av olika projekt. Till exempel när miljön exploaterats. Vill du uppmärksamma områden i naturen som är värda att bevara? Är dricksvattnet i fara, är din utsikt förstörd, försvinner skogen, har du hittat giftigt skräp? I What Peoples Googlekarta kan du placera en nål och själv berätta.

What Peoples karta

Många gör ett fantastiskt jobb för att skydda naturen och vår planet. Det finns webbsidor, facebookgrupper och lokalt förankrade grupper. Vi vill hjälpa människor att knyta samman lokala erfarenheter från olika platser. Därför lanserar vi What Peoples karta där alla kan göra sitt avtryck och med hjälp av kartan visa vad som händer relaterat till en plats. Kartan ger överblick och ett ”helikopterperspektiv” där vi ser varandra från en geografisk position, ovanifrån. Vi börjar i Sverige.

www.whatpeople.org är startat som ett konstprojekt av Piony Studio och drivs av ett team engagerade programmerare. Vi är oberoende, fria och arbetar ideellt för att kunna erbjuda denna plattform. Det är gratis att använda kartan och göra inlägg.

Du kan bidra på flera sätt

Viktigast av allt, skriv ett inlägg i kartan! Läs vad andra skriver.

Du kan köpa plagg och accessoarer från What Peoples kollektion. www.pionystudio.com/whatpeople

Du kan skicka ett bidrag till Swish: 1231913219 eller Bankgiro: 545-3678 (Skriv WP eller What People)

Eller kontakta oss via e-post om du vill hjälpa till med kompetens eller en större insats. support@whatpeople.org

* Intäkter från försäljning samt bidrag som skickas till oss, går till driftkostnad och utveckling. Det gör att vi kan fortsätta erbjuda plattformen whatpeople.org till alla. Det är frivilligt att donera. Du måste vara myndig eller ha målsmans godkännande om du vill ge ett bidrag.