Om oss

Vi skapade www.whatpeople.org för att synliggöra lokalbefolkning som drabbas av att närmiljön exploaterats. Just nu har vi lagt googlekartan vilande. Det är enormt många som är drabbade och vi har i nuläget inte resurser att möta det behov som finns.

What Peoples karta

I What Peoples Googlekarta kunde alla placera en kartnål och själva berätta. I kartan kunde man skapa inlägg för att uppmärksamma områden i naturen som är värda att bevara. Men också berätta om egna erfarenheter som störd utsikt, skog som försvinner, giftiga utsläpp som förstör dricksvattnet eller buller som skadar djur och människor.

Många gör ett fantastiskt jobb för att skydda naturen och vår planet. Det finns många webbsidor, facebookgrupper och lokalt förankrade grupper. What people vill hjälpa människor att knyta samman lokala erfarenheter från olika platser. Därför lanserade vi What Peoples karta där alla kunde visa vad som händer på en geografisk plats. Kartor ger överblick och ett ”helikopterperspektiv” där vi kan se varandra från en geografisk position.

Du kan bidra på flera sätt

Kartan ligger inte live men du kan läsa många intressanta inlägg i vår facebooksida https://www.facebook.com/whatpeople/

Det går fortfarande att köpa plagg och accessoarer från What Peoples kollektion. www.pionystudio.com/whatpeople

Man kan även stötta driften genom att skicka ett valfritt bidrag till Swish: 1231913219 eller Bankgiro: 545-3678 (Skriv WP eller What People)

Kontakta oss via e-post om du vill hjälpa till med kompetens eller en annan insats. support@whatpeople.org


www.whatpeople.org är startat som ett konstprojekt av Piony Studio och drivs av ett team engagerade programmerare. Vi är oberoende, fria och arbetar ideellt för att kunna erbjuda denna plattform. Det är gratis att använda kartan och göra inlägg. Intäkter från försäljning samt bidrag som skickas till oss, går till driftkostnad och utveckling. Det gör att vi kan fortsätta erbjuda plattformen whatpeople.org gratis till alla. Det är frivilligt att donera (och du måste vara myndig eller ha målsmans godkännande).